Kogelbiefstuk met mediterrane orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kogelbiefstuk met mediterrane orzo

Kogelbiefstuk met mediterrane orzo

met paprika, feta en tomaat-basilicumsalade

.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Gluten
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Verse basilicum en oregano

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Citroen

65 gram

Rode cherrytomaten

15 gram

Leccino olijven

120 gram

Kogelbiefstuk

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3906 kJ
Energie (kcal)934 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers13 g
Vezels8 g
Eiwitten50 g
Zout4 g

Benodigdheden

•Ovenschaal
•Kleine kom
•Hapjespan met deksel
•Kom
•Koekenpan
•Keukenpapier
•Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snijd de paprika in stukken van 1 - 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de takjes oregano en basilicum. Snijd de oregano fijn en het basilicum in reepjes. Snijd de feta in blokjes.

Paprika's grillen
2

Leg de stukken paprika in een ovenschaal en besprenkel de paprika met 1 el olijfolie per persoon. Rooster de paprika 20 - 25 minuten in de oven.

Orzo koken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Meng de oregano, 2/3 van de olijven en 2/3 van de feta erdoor. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie.

Salade maken
4

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Meng in een kom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 2 tl citroensap, 1/2 tl citroenrasp, het basilicum, peper en zout. Halveer de cherrytomaten, voeg toe aan de kom en meng goed.

Kogelbiefstuk bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe en bak mee. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Serveren
6

Meng de geroosterde paprika door de orzo. Snijd de kogelbiefstuk in plakken. Verdeel de orzo over de borden en leg de kogelbiefstuk daar bovenop. Besprenkel de kogelbiefstuk met het bakvet. Serveer de tomatensalade ernaast. Garneer met de overige olijven en feta.