HelloFresh
topBanner
Knolselderijhutspot met Brandt & Levie citroen-tijmworst

Knolselderijhutspot met Brandt & Levie citroen-tijmworst

Met gekarameliseerde rode ui en verse salie

Lees meer

De aardappelen in deze stamppot vul je aan met knolselderij, lekker kruidig, zoet van smaak en bovendien hartstikke gezond. De worst is van onze leverancier Brandt & Levie. Deze bevlogen worstmakers werken met varkensboeren die goed voor hun varkens zorgen en dat proef je! Deze worst hebben ze op smaak gebracht met citroen en tijm.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :SelderijMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Kruimige aardappelen

200 g

Peen

250 g

Knolselderij

(BevatSelderij)

2 stuks

Ui

3 g

Verse salie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Varkensworst met citroen en tijm

60 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Rode ui

Zelf toevoegen

1 stuks

Groentebouillonblokje

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

3 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3079 kJ
Energie (kcal)736 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels17 g
Eiwitten28 g
Zout4.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Pan met deksel
Dunschiller
Koekenpan
Saladekom
Aardappelstamper
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 600 ml water per persoon voor de aardappelen en groenten in een grote pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Snijd de peen in dunne halve plakken. Schil de knolselderij en snijd grove stukken. Snijd de ui in halve ringen.

2

Voeg de aardappelen en groenten toe aan de grote pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 20 – 25 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de salie fijn. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de varkensworst 2 – 3 minuten rondom aan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en salie toe, dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Keer de varkensworst regelmatig om.

4

Meng ondertussen de veldsla met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.

5

Stamp de aardappelen en groenten tot een grove stamppot. Voeg de overige roomboter en eventueel een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de stamppot over de borden. Garneer met de rode ui en salie en serveer met de varkensworst en veldsla.