Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes

.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Garnalen

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

100 gram

Gesneden snijbonen

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)504 kcal
Energie (kJ)2109 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers6 g
Vezels11.7 g
Eiwitten20 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en gesneden snijbonen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten.

Garnalen bakken
2

Verhit in een hapjespan 1 el roomboter per persoon, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak ze 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan en houd apart.Kook de krieltjes 8 minuten. Voeg na 5 minuten de gesneden snijbonen toe. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?

Jus maken
3

Voeg de rest van de knoflook aan de hapjespan toe en fruit 1 minuut.Voeg de cherrytomaten toe, samen met 1 el boter per persoon. Knijp de citroenpartjes naar smaak boven de pan uit en meng er de garnalen gedurende 1 minuut doorheen vlak voor serveren. Snijd intussen de krulpeterselie fijn.

Tip: Heb je liever geen hele cherrytomaten in de saus? Halveer ze dan voor het bakken.

Serveren
4

Verdeel de krieltjes met snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten ernaast. Garneer met de krulpeterselie en eventuele overige citroenpartjes.