Knapperig platbrood met falafel en feta

Knapperig platbrood met falafel en feta

Met hummus-yoghurtsaus en verse munt

Lees meer

Mezze zijn in het Midden-Oosten wat tapas zijn in Spanje: een verzameling kleine gerechtjes die je met elkaar deelt aan tafel. Vandaag maak je van allerlei losse hapjes een verrassende maaltijd met falafel, hummus en platbrood. Zet alles los op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenSesamzaadMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

1 stuks

Courgette

2 stuks

Tomaat

250 g

Falafel balletjes met tomaat

4 stuks

Libanees platbrood

(BevatGlutenbevattende granen, Traces of Soya, Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Hummus met ras el hanout

(BevatSesamzaad, Traces of Nuts, Traces of Peanuts, Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose), Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)4100 kJ
Energie (kcal)980 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten105 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout3.9 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Oven
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat
Kom
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette en de tomaat in dunne halve plakken.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 7 – 8 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en bewaar op een bord met keukenpapier.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de courgette 7 – 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verpak ondertussen de platbroden in aluminiumfolie en verwarm ze 2 – 3 minuten in de oven.

5

Meng in een kom de hummus met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta en snijd de verse munt fijn. Snijd de gebakken falafel doormidden.

6

Verdeel de hummus-yoghurtsaus over de platbroden. Verdeel daar de plakjes tomaat, courgette en als laatste de falafel over. Garneer met de feta en verse munt en bestrooi naar smaak met peper.