HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKnapperig Platbrood Met Falafel En Feta
topBanner
Knapperig platbrood met falafel en feta

Knapperig platbrood met falafel en feta

Met hummus-yoghurtsaus en verse munt

Lees meer

Mezze zijn in het Midden-Oosten wat tapas zijn in Spanje: een verzameling kleine gerechtjes die je met elkaar deelt aan tafel. Vandaag maak je van allerlei losse hapjes een verrassende maaltijd met falafel, hummus en platbrood. Zet alles los op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Tomaat

250 gram

Falafel met tomaat

(BevatGlutenbevattende granen)

4 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

80 gram

Hummus met ras el hanout

(BevatSesamzaad)

50 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4100 kJ
Energie (kcal)980 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten105 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout3.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette en de tomaat in dunne halve plakken.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 7 – 8 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en bewaar op een bord met keukenpapier.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de courgette 7 – 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verpak ondertussen de platbroden in aluminiumfolie en verwarm ze 2 – 3 minuten in de oven.

5

Meng in een kom de hummus met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta en snijd de verse munt fijn. Snijd de gebakken falafel doormidden.

6

Verdeel de hummus-yoghurtsaus over de platbroden. Verdeel daar de plakjes tomaat, courgette en als laatste de falafel over. Garneer met de feta en verse munt en bestrooi naar smaak met peper.