Knapperig platbrood met falafel en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knapperig platbrood met falafel en feta

Knapperig platbrood met falafel en feta

Met hummus-yoghurtsaus en verse munt

Mezze zijn in het Midden-Oosten wat tapas zijn in Spanje: een verzameling kleine gerechtjes die je met elkaar deelt aan tafel. Vandaag maak je van allerlei losse hapjes een verrassende maaltijd met falafel, hummus en platbrood. Zet alles los op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.

Allergenen :
Gluten
•Sesamzaad
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

125 gram

Falafel met tomaat

(Bevat Gluten)

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

40 gram

Hummus met ras el hanout

(Bevat Sesamzaad)

25 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4100 kJ
Energie (kcal)980 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten105 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

•Oven
•Koekenpan
•Bakpapier
•Bakplaat
•Kom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette en de tomaat in dunne halve plakken.

Falafel bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 7 – 8 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en bewaar op een bord met keukenpapier.

Courgette bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de courgette 7 – 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Platbroden verwarmen
4

Verpak ondertussen de platbroden in aluminiumfolie en verwarm ze 2 – 3 minuten in de oven.

Garnering voorbereiden
5

Meng in een kom de hummus met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta en snijd de verse munt fijn. Snijd de gebakken falafel doormidden.

Serveren
6

Verdeel de hummus-yoghurtsaus over de platbroden. Verdeel daar de plakjes tomaat, courgette en als laatste de falafel over. Garneer met de feta en verse munt en bestrooi naar smaak met peper.