HelloFresh
Klassieke Indiase curry met linzen

Klassieke Indiase curry met linzen

De linzen worden in kokosmelk bereid

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 2.5 / 4van de 1256 beoordelingen
Lees meer

Curry is een Aziatisch gerecht met veel variaties. Belangrijke ingrediënten zijn een combinatie van kruiden en rode peper. Het gerecht wordt in India al duizenden jaren gemaakt, maar is pas sinds een aantal decennia populair in de Westerse keuken. We begrijpen wel waar die populariteit vandaan komt, yummy!

Labels:Quick & easyPittigVeggie
Allergenen:SelderijMosterdMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

80 g

Groene linzen

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

100 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

500 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

300 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2552.2400000000002 kJ
Energie (kcal)610 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten74 g
Vezels17 g
Eiwitten22 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Roerbak de linzen met de currykruiden.
Roerbak de linzen met de currykruiden.
1

Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote pan met deksel en roerbak de linzen en currykruiden 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg 100 ml water per persoon, de kokosmelk en het groentebouillonblokje toe en breng, afgedekt, aan de kook. Kook op laag vuur in 25 minuten gaar.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Voeg direct toe aan de wok of grote pan.

Voeg de bataat toe.
Voeg de bataat toe.
3

Schil vervolgens de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg na 10 minuten koken toe aan de wok of grote pan. Roer tussendoor een paar keer door.

Voeg de spinazie toe.
Voeg de spinazie toe.
4

Scheur in de laatste 5 minuten de spinazie klein boven de wok of grote pan, zet het vuur iets hoger en laat al roerende slinken. Voeg eventueel extra water of kokosmelk toe als de curry te droog wordt.

Verdeel het gerecht over de borden.
Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel het gerecht over de borden. Verkruimel de feta boven de curry.