HelloFresh
topBanner
Kipspiezen met geurige kokosrijst

Kipspiezen met geurige kokosrijst

Met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng

Lees meer

LET OP: Door een probleem met de levering mist er vandaag citroengras in jouw box. Het is ons helaas niet op tijd gelukt om een vervangend product te vinden. Onze excuses voor het ongemak. Het recept kan gelukkig wel gewoon gemaakt worden. Verdeel het kippengehakt in 2 ballen per persoon en rol uit tot duimdikke worstjes. Volg verder het recept.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Pinda'sMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

150 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

170 g

Basmatirijst

1 stuks

Komkommer

1 stuks

Gele wortel

1 stuks

Limoen

2 stuks

Vers citroengras

220 g

Kipgehakt met Indonesische kruiden

20 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

1 zakje

Kokosrasp

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 tl

Garam masala

10 g

Verse koriander en munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3774 kJ
Energie (kcal)902 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook de kokosmelk en 175 ml water per persoon met 0.25 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

2

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en gele wortel in de lengte in linten. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in parten. Meng in een kom per persoon 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl limoensap en 1/2 tl suiker en roer goed door, tot de suiker opgelost is. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

3

Halveer het citroengras in de lengte. Verdeel het kipgehakt in 2 delen per persoon en kneed het gehakt om de bovenste helft van de citroengrasstengel, als een saté.

4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipspiezen in 6 - 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, dek af en laat 5 - 6 bakken of tot de kip gaar is.

5

Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Voeg de pinda's, de kokosrasp en de garam masala toe en bak 5 – 6 minuten, of totdat de kokosrasp goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de koriander fijn en houd apart. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een kom de munt met 1 tl limoensap per persoon, de yoghurt, peper en zout.

6

Serveer de kipspiezen met de kokosrijst en de zoetzure linten. Garneer met de seroendeng, koriander, de frisse yoghurt en limoenpartjes.