topBanner
Kippendijfilet met gepofte paprika

Kippendijfilet met gepofte paprika

met gekruide rijst, feta en geroosterd amandelschaafsel

Lees meer

Gele, rode en oranje paprika's bevatten alle drie meer vitamine C dan groene. Maar waarmee wint de groene? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuks

Paprika

200 g

Kippendijfilet

1.33 zakje

Mexicaanse kruiden

1 stuks

Limoen

170 g

Witte langgraanrijst

5 g

Verse bladpeterselie

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

⅓ stuks

Groentebouillonblokje

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3333 kJ
Energie (kcal)797 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels7 g
Eiwitten33 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 200 graden. Bereid een bouillon van per persoon: 175 ml water en 1/6 bouillonblokje. Snijd ondertussen de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten.

2

Meng ondertussen de kippendijfilet in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de Mexicaanse kruiden.

3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan. Snijd ondertussen de limoen in parten en pers de limoen uit.

4

Voeg de rijst, de bouillon, 2 tl limoensap per persoon en de overige Mexicaanse kruiden toe aan de hapjespan. Roer goed door en leg dan de kip in de rijst. Laat, afgedekt, 20 – 25 minuten garen op middellaag vuur, of tot de rijst beetgaar is. Roer regelmatig door.

5

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin.

6

Serveer de kippendij met de rijst en de gepofte paprika's. Garneer met de bladpeterselie, de feta en het amandelschaafsel.