Kippendijfilet met gepofte paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kippendijfilet met gepofte paprika

Kippendijfilet met gepofte paprika

Met rijst en feta

Door de paprika te poffen wordt hij intenser van smaak en bovendien een stuk zoeter. Het gerecht krijgt een Latijns-Amerikaans tintje door de Mexicaanse kruidenmix die je gebruikt. Met jalapeño, gerookte paprika, citroen en zelfs gedroogde cactus haal jij het zonnetje in huis!

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Kippendijfilet

2 tl

Mexicaanse kruiden

85 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

Zelf toevoegen

0.17 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3393 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels5 g
Eiwitten34 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Paprika roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 175 ml water persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/6 bouillonblokje per persoon boven. Snijd ondertussen de rode paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten.

Kip op smaak brengen
2

Snijd ondertussen de helft van de citroen in plakken en pers de overige citroen uit. Meng de kippendijfilet in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de Mexicaanse kruidenmix.

Kip bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan.

Kip garen
4

Voeg de rijst samen met de bouillon, 2 tl citroensap per persoon en de overige kruidenmix toe aan de hapjespan en roer goed door. Leg de kip in de rijst, draai het vuur middellaag en laat, afgedekt, 20 – 25 minuten garen, of tot de rijst beetgaar is. Roer de rijst regelmatig door.

Smaakmakers bereiden
5

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de geschaafde amandelen goudbruin.

Serveren
6

Serveer de kippendijfilets met de rijst en de geroosterde paprika's en garneer met de bladpeterselie, de feta, de geschaafde amandelen en de citroen.