Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Een smakelijke salade uit de Libanese keuken

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.6 / 4van de 4396 beoordelingen
Lees meer

Little gem is een kleine Romeinse sla en wordt speciaal voor ons geplant en geoogst! Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken en bestaat uit bulgur, tomaten, munt en peterselie. De salade wordt overgoten met olijfolie en citroen. De kipgyros bak je met komijnpoeder voor een echte Oosterse smaak.

Labels:Bron van eiwittenLactosevrijQuick & easyNotenvrijBron van vezelsGlutenvrij
Allergenen:Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

10 g

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Ui

240 g

Kipgyros

2 tl

Gemalen komijn

2 stuks

Tomaat

½ stuks

Citroen

4 takje

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 blaadje

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Little gem

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2677.76 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten73 g
Vezels21 g
Eiwitten36 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Koekenpan
Kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 12 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

Voeg de komijnpoeder toe
Voeg de komijnpoeder toe
2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en komijnpoeder toe en bak nog 5 – 6 minuten op middelmatig vuur.

Snijd de little gem klein
Snijd de little gem klein
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Pers het sap van de citroen uit. Hak of snijd de krulpeterselie en munt fijn. Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem klein.

Meng de kipgyros door de tabouleh
Meng de kipgyros door de tabouleh
4

Maak de tabouleh door de bulgur in een saladekom toe te mengen met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie. Meng de kipgyros door de tabouleh.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Leg per persoon 3 blaadjes little gem op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de borden.