Gadogado is een traditioneel Indonesisch gerecht en bestaat uit onder andere groenten en pindasaus. Elke streek kent zijn eigen variant. De gadogado-saus zorgt voor een zoete smaak. Dit gerecht bevat ook Thaise basilicum; een tropisch kruid dat, in vergelijking met ‘gewone’ basilicum, een anijsachtige smaak heeft.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Zilvervliesrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Verse gember
150 gram
Sperziebonen
62.5 gram
Champignons
110 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
40 gram
Gadogado-saus
(Bevat Pinda's)
1.5 leaves
Thaise basilicum
½ el
Zonnebloemolie
1 el
Ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Kook 300 ml water voor de zilvervliesrijst in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 15 - 20 minuten. Giet, als het nodig is, af en laat afgedekt nagaren.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Dop de sperziebonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van 2 - 3 cm. Snijd de champignons in plakken.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook en gember 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in ongeveer 3 minuten rul. Voeg de sperziebonen en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten. Voeg halverwege de champignons en de sojasaus toe en roerbak de laatste 5 minuten zonder deksel.
Verhit een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de gadogado-saus, ketjapsaus en 50 ml water per persoon toe en roer, met een garde, tot een dikke saus. Zet daarna het vuur uit.
Scheur ondertussen de Thaise basilicum klein en voeg, vlak voor het opdienen, het grootste deel toe aan de wok of hapjespan.
Verdeel de rijst en groenten met kipgehakt over de borden. Garneer met de overige Thaise basilicum en serveer met de gadogado-saus.
Tip! Erg lekker: schep de rijst tegelijk met de Thaise basilicum bij het kipgehakt en de groenten. Roerbak nog enkele minuten. Op deze manier krijgt de rijst extra veel smaak.