HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipfilethaasjes Met Appel, Cranberry's En Pitten
topBanner
Kipfilethaasjes met appel, cranberry's en pitten

Kipfilethaasjes met appel, cranberry's en pitten

Met krieltjes en little gem

QUICK & EASY
Lees meer

Cranberry's komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Deze zure rode bessen worden vaak gedroogd gegeten, zo zijn ze zoeter van smaak. Samen met de friszoete appel maken ze dit gerecht een favoriet bij jong en oud. Je serveert er een salade van little gem bij - een kleine, stevige slasoort die lekker knapperig is en fris van smaak.

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snelFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Appel

240 gram

Kipfilethaasjes

40 gram

Cranberry-pittenmix

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

2 stuk(s)

Little gem

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

2 tl

Honing

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3619 kJ
Energie (kcal)865 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Halveer de krieltjes en snijd eventuele grotere in kwarten. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

3

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilethaasjes en de rode ui 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de appel en de cranberry-pittenmix toe en bak nog 3 – 4 minuten.

4

Maak ondertussen in een kleine kom een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de roomboter door de krieltjes en breng op smaak met peper en zout. Snijd de little gem in dunne reepjes.

6

Verdeel de little gem over de borden en besprenkel met de honing-mosterddressing. Serveer met de krieltjes en de kipfilethaasjes.