Speciaal ingrediënt in je box! Kroepoek uit Zeeland. Gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten, waaronder zoete garnalen met het MSC-keurmerk, gevangen in de Noordzee. Verantwoord genieten dus! Scan de QR-code en zie waar onze kroepoek vandaan komt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 ml
Sesamolie
(Bevat: Sesamzaad)
65 gram
Risottorijst
½ stuk(s)
Paksoi
½ stuk(s)
Wortel
100 gram
Kipfilethaasjes
10 gram
Pikante honingpinda's
(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Sesamzaad, Noten)
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
10 ml
Sojasaus
(Bevat: Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
30 gram
Kroepoek met Noordzeegarnalen
(Bevat: Schaaldieren Kan bevatten: Weekdieren, Vis)
½ stuk(s)
Ui
0.13 stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 el
Zonnebloemolie
100 ml
Water
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Weeg de risottorijst af. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook 2 - 3 minuten. Verlaag het vuur en voeg de risottorijst, een snuf zout en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan (zie Tip). Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren.
Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen (zie Tip). Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 - 2 cm.
Tip: Houd je van knapperige groenten? Snijd de paksoi dan in grovere stukken zodat ze lekker knapperig blijven tijdens het bakken.
Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortel en ui 3 - 5 minuten. Voeg de paksoi toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Bak, afgedekt, 2 - 4 minuten. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middellaag vuur. Bak de kip 5 minuten. Voeg de zoet-pittige chilisaus, sojasaus en ketjap toe en bak nog 2 minuten.
Haal de groenten uit de pan en bewaar apart. Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan en bak 1 spiegelei per persoon. Hak ondertussen de pikante honingpinda's grof.
Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schep de kipfiletstukjes en de saus over de rijst. Leg het spiegelei op de rijst. Garneer met de pikante honingpinda's en serveer met de kroepoek.