Herken je dit recept? Voor de variatie maak je de roomsaus deze keer met champignons en serveer je er gebakken courgette bij. Laat je ons weten wat je ervan vindt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Vastkokende aardappelen
65 gram
Kastanjechampignons
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ takje(s)
Verse rozemarijn
1 stuk(s)
Kipfilet
½ stuk(s)
Courgette
75 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 ml
Groentebouillon
1.5 el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Wittewijnazijn
1 el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van 1/2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 15 - 20 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de champignon in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart- hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes.
Verhit in dezelfde koekenpan de overige boter en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Blus de champignons af met 75 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder kan garen.
Verdeel de courgette en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-roomsaus.