Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Kleine rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
60 gram
Champignons
1 stuk(s)
Kipfilet
100 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Tomaat
15 gram
Mesclun
50 ml
Paddenstoelenbouillon
½ el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.25 el
Rode wijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Bereid de paddenstoelenbouillon. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak in 25 – 30 minuten krokant in de oven. Schep halverwege om. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant, haal uit de pan en bewaar apart. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Fruit de knoflook en de helft van de rode ui 1 – 2 minuten. Voeg de champignonplakjes toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten.
Blus de champignons, knoflook en rode ui af met 1 el rodewijnazijn per persoon en de paddenstoelenbouillon. Voeg de slagroom toe, roer door en breng op smaak met peper en zout. Laat de champignonsaus in 5 minuten inkoken. Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 – 12 minuten tot de gewenste dikte.
Rasp ondertussen de wortel met een grove rasp en snijd de tomaat in parten.
Meng in een saladekom per persoon 1/4 el rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd met de overige rode ui, peper en zout tot een vinaigrette. Meng de mesclun, tomaat en geraspte wortel met de vinaigrette.
Verdeel de krieltjes en de salade over de borden. Serveer met de kipfilet in champignonroomsaus.