HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipdrumsticks Met Uienjus En Aardappelen
topBanner
Kipdrumsticks met uienjus en aardappelen

Kipdrumsticks met uienjus en aardappelen

Met geroosterde broccoli

Lees meer

Als je een simpel ingrediënt als ui lang en langzaam gaart, krijgt hij een bijzondere, intense smaak. In dit gerecht maak je een snelle jus met behulp van een licht pikante uienchutney, waarin die smaak goed tot uiting komt. Bovendien smaakt de jus perfect bij de kip en de gekookte aardappelen.

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginalLekker snelFamilie
Allergenen :SulfietMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Broccoli

4 stuk(s)

Gekruide kipdrumsticks

2 stuk(s)

Knoflookteen

500 gram

Vastkokende aardappelen

6 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

80 gram

Pikante uienchutney

(BevatSulfiet)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Rode wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3535 kJ
Energie (kcal)845 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels12 g
Eiwitten44 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de broccoli 15 – 20 min in de oven (zie tip). Schep halverwege om. Snijd ondertussen de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot en pers of snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks in 5 minuten rondom bruin op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Verlaag het vuur, schenk 1 el water per persoon in de pan en bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 – 18 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om. Haal de drumsticks als ze gaar zijn uit de pan en bewaar apart.

3

Schil of was ondertussen de aardappelen (nicola) grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn.

5

Verhit dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en voeg de rodewijnazijn, de pikante uienchutney en 1 – 2 el water per persoon toe (zie tip). Zet het vuur laag en laat 1 – 2 minuten zachtjes koken, of tot er een stroperige jus ontstaat.

6

Verdeel de aardappelen over de borden en schenk er de jus over. Serveer met de broccoli en de kipdrumsticks en bestrooi met de peterselie.