Vandaag maak je een variatie op een Franse klassieker: ratatouille. Je gebruikt minder saus, waardoor de smaak van gegrilde groenten beter naar voren komt. Je serveert er kipdrumsticks bij en garneert het gerecht met amandelschaafsel, dat extra veel smaak krijgt door het eerst te roosteren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Paprika
¼ stuk(s)
Aubergine
¼ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
65 gram
Rode cherrytomaten
5 gram
Verse rozemarijn en tijm
2 stuk(s)
Kipdrumsticks
85 gram
Basmatirijst
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode puntpaprika in de lengte door de helft en dan in reepjes. Snijd de aubergine en de courgette in kwartjes. Snijd de rode ui in achten en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Ris de naaldjes rozemarijn en de blaadjes tijm van de takjes en snijd ze fijn.
Meng in een kleine kom de olijfolie met de zwarte balsamicoazijn, de knoflook, de rozemarijn en de tijm tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng de groenten in een grote met bakpapier beklede ovenschaal en meng met 3/4 van de dressing. Zet 25 – 30 minuten in de oven.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verhit de boter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Wrijf de kipdrumsticks in met de rest van de dressing en bak de kipdrumstick in 6 – 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, voeg 1 el water toe per persoon, dek de pan af en laat de kip nog 10 – 12 minuten garen. Keer de kip af en toe om.
Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verdeel de rijst over de borden, serveer de geroosterde groenten en de kipdrumstick ernaast. Garneer met de geroosterde amandelen.