topBanner
Kippendij met gegrilde groenten

Kippendij met gegrilde groenten

met rijst en geroosterde amandelen

Lees meer

Vandaag maak je een variatie op een Franse klassieker: ratatouille. Je gebruikt minder saus, waardoor de smaak van gegrilde groenten beter naar voren komt. Je serveert er kipdrumsticks bij en garneert het gerecht met amandelschaafsel, dat extra veel smaak krijgt door het eerst te roosteren.

Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Verse rozemarijn en tijm

4 stuk(s)

Kipdrumsticks

170 gram

Basmatirijst

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatNoten)

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3814 kJ
Energie (kcal)912 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels6 g
Eiwitten46 g
Zout0.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Bakpapier
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode puntpaprika in de lengte door de helft en dan in reepjes. Snijd de aubergine en de courgette in kwartjes. Snijd de rode ui in achten en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Ris de naaldjes rozemarijn en de blaadjes tijm van de takjes en snijd ze fijn.

2

Meng in een kleine kom de olijfolie met de zwarte balsamicoazijn, de knoflook, de rozemarijn en de tijm tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng de groenten in een grote met bakpapier beklede ovenschaal en meng met 3/4 van de dressing. Zet 25 – 30 minuten in de oven.

3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verhit de boter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Wrijf de kipdrumsticks in met de rest van de dressing en bak de kipdrumstick in 6 – 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, voeg 1 el water toe per persoon, dek de pan af en laat de kip nog 10 – 12 minuten garen. Keer de kip af en toe om.

4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

5

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

6

Verdeel de rijst over de borden, serveer de geroosterde groenten en de kipdrumstick ernaast. Garneer met de geroosterde amandelen.