topBanner
Kip tikka masala

Kip tikka masala

met rijst, yoghurt en verse koriander

Lees meer

Niks blust pittigheid beter dan zuivel. Yoghurt is met zijn friszure smaak dus de ideale tegenhanger in een kruidig gerecht.

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

4 stuks

Kippendijfilet

100 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Garam masala

3 tl

Verse kurkuma

1 stuks

Ui

2 stuks

Pruimtomaat

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Gemalen korianderzaad

1 pak

Passata

170 g

Basmatirijst

5 g

Verse koriander

200 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3767 kJ
Energie (kcal)900 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels5 g
Eiwitten33 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Ovenschaal
Plastic zakje
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.

2

Halveer de kippendijen en leg ze in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1/4 el olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en een snuf zout toe. Meng goed, dek af met plasticfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Snipper de ui. Snijd de pruimtomaat in blokjes.

3

Verhit in een hapjespan op gemiddeld vuur per persoon: 1/4 el roomboter en 1/2 el olijfolie. Bak de ui 3 - 4 minuten. Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg per persoon 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl komijn en 1/2 tl gemalen koriander toe en bak 1 minuut. Voeg de passata en pruimtomaat toe en kook in 10 - 15 minuten droog. Haal de kip uit de koelkast, verwijder het plasticfolie van de ovenschaal en bak de kip in 10 - 15 minuten gaar in de oven.

4

Kook de rijst met een snuf zout in de pan met deksel, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de koriander fijn.

5

Schud de kokosmelk en voeg toe aan de hapjespan met de passata. Breng op smaak met zout en roer goed door. Voeg ook de kip toe en kook nog 3 - 4 minuten zachtjes op laag vuur.

6

Verdeel de rijst over de borden en schep de kip tikka masala erop. Garneer met de verse koriander en de rest van de yoghurt.