Niks blust pittigheid beter dan zuivel. Yoghurt is met zijn friszure smaak dus de ideale tegenhanger in een kruidig gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
3 stuk(s)
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
4 stuk(s)
Kippendijfilet
100 gram
Volle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))3 tl
Garam masala
3 tl
Verse kurkuma
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Pruimtomaat
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 tl
Gemalen korianderzaad
1 pak(ken)
Passata
170 gram
Basmatirijst
5 gram
Verse koriander
200 ml
Kokosmelk
1.5 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))2 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
Halveer de kippendijen en leg ze in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1/4 el olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en een snuf zout toe. Meng goed, dek af met plasticfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Snipper de ui. Snijd de pruimtomaat in blokjes.
Verhit in een hapjespan op gemiddeld vuur per persoon: 1/4 el roomboter en 1/2 el olijfolie. Bak de ui 3 - 4 minuten. Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg per persoon 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl komijn en 1/2 tl gemalen koriander toe en bak 1 minuut. Voeg de passata en pruimtomaat toe en kook in 10 - 15 minuten droog. Haal de kip uit de koelkast, verwijder het plasticfolie van de ovenschaal en bak de kip in 10 - 15 minuten gaar in de oven.
Kook de rijst met een snuf zout in de pan met deksel, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Schud de kokosmelk en voeg toe aan de hapjespan met de passata. Breng op smaak met zout en roer goed door. Voeg ook de kip toe en kook nog 3 - 4 minuten zachtjes op laag vuur.
Verdeel de rijst over de borden en schep de kip tikka masala erop. Garneer met de verse koriander en de rest van de yoghurt.