HelloFresh
topBanner
Kip tikka masala

Kip tikka masala

met rijst, verse koriander en yoghurt

Lees meer

.

Labels:Family
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

4 stuks

Kippendijfilet

100 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Garam masala

3 tl

Kurkuma

1 stuks

Ui

1 stuks

Rode paprika

1 tl

Gemalen komijn

1 tl

Gemalen koriander

1 pak

Passata

170 g

Basmatirijst

5 g

Verse koriander

200 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3561 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels6 g
Eiwitten32 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.

2

Halveer de kippendijen en leg ze in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1/4 el olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en een snuf zout toe. Meng goed, dek af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Snipper de ui. Snijd de rode paprika in blokjes.

3

Verhit per persoon 1/4 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op gemiddeld vuur. Bak de ui en de rode paprika 3 - 4 minuten. Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg per persoon 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl komijn en 1/2 tl gemalen koriander toe en bak 1 minuut. Voeg de passata toe en kook in 10 - 15 minuten droog. Haal de kip uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie van de ovenschaal en bak de kip in 10 - 15 minuten gaar in de oven.

4

Kook de rijst met een snuf zout in de pan met deksel, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de koriander fijn.

5

Schud de kokosmelk en voeg toe aan de koekenpan met de passata. Breng op smaak met zout en roer goed door. Voeg ook de kip toe en kook nog 3 - 4 minuten zachtjes op laag vuur.

6

Verdeel de rijst over de borden en schep de kip tikka masala erop. Garneer met de verse koriander en de rest van de yoghurt.