Kip met sesamkorst en geroosterde groente
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip met sesamkorst en geroosterde groente

Kip met sesamkorst en geroosterde groente

met knoflook-gemberrijst

.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Gluten
•Soja
•Tarwe
•Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

85 gram

Basmatirijst

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten, Tarwe)

100 gram

Kipfilethaasjes

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

¼ stuk(s)

Groentebouillon

1 el

Honing

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Sambal

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3994 kJ
Energie (kcal)955 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers17 g
Vezels5 g
Eiwitten52 g
Zout4 g

Benodigdheden

•Ovenschaal
•Pan met deksel
•Diep bord
•Koekenpan
•Bakplaat met bakpapier
•Kleine kom

Instructies

Groenten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes. Leg de groenten in een ovenschaal en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en peper en zout naar smaak. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pan daarna van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.

Kip paneren
3

Pak 3 diepe borden. Meng de bloem in het eerste bord met een snuf zout. Kluts 1/2 ei per persoon met een vork in het tweede bord. Meng de sesamzaadjes met panko, zout en peper in het derde bord. Haal de kip eerst door de bloem en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Haal de kip daarna door het geklutste ei en tot slot door het sesamzaad-pankomengsel. Leg de gepaneerde kip op een bord.

Kip bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon ineen koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of totdat de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg op een bakplaat met bakpapier en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of totdat de kip gaar is.

Honing-sojasaus maken
5

Meng de sojasaus, honing en sambal in een kleine kom. Haal de bakplaat met groenten uit de oven en giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven, en bak verder tot de groenten klaar zijn.

Serveren
6

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Leg de kip op de rijst.