HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKip Met Noedels, Spitskool En Sesamzaad
topBanner
Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Lees meer

De kip is gekruid met onder andere paprika, gember en anijszaad. Het vet wat aan de kippendij zit, zorgt voor een extra malse smaak. Dit hoef je dan ook niet weg te snijden. De spitskool voeg je toe aan het mengsel, zodat het een heerlijke smaak krijgt.

Labels:Pittig
Allergenen :SesamzaadGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

300 gram

spitskool, gesneden

4 stuk(s)

Bosui

220 gram

Kippendijstukjes

30 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

150 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2950 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels5 g
Eiwitten36 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosui in ringen.

4

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook, rode peper en het grootste deel van de bosui 2 minuten op laag vuur. Voeg de kippendijfiletstukjes toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de spitskool, de sojasaus en 2 el water per persoon toe aan de wok of hapjespan en bak, afgedekt, 8 minuten. Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

6

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.

7

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.

8

Verdeel het gerecht over de borden. Snijd de overige bosui extra fijn en garneer het gerecht met de bosui en het sesamzaad.