Zin om de appelmoes een originele twist te geven? Vervang de kaneel door tijm, geraspte gember en een snufje cayenne - een perfecte combinatie met kip en satésaus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Bospeen
290 gram
Kipdrumsticks en -vleugels in satémarinade
1 stuk(s)
Appel
½ tl
Gemalen kaneel
125 gram
Mini-romatomaten
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Salademix met dille
1 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's)
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
300 gram
Vastkokende aardappelen
1 el
Olijfolie
1 tl
Honing
¾ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 el
Ketjap manis
40 ml
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor 210 graden. Was de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Verwijder het loof van de bospeen, snijd in de lengte doormidden en leg in een ovenschaal. Meng met per persoon: 1 tl honing en 1/2 el olijfolie, peper en zout. Plaats de bospeen bij de frieten in de oven. Bak in 20 - 25 minuten zacht.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kipdrumsticks en vleugels toe en bak in 4 - 6 minuten rondom aan. Voeg een scheutje water toe en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes stoven. Schep regelmatig om.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de appelblokjes 3 minuten met 1/2 tl kaneel per persoon. Blus af met 50 ml water per persoon en kook in. Voeg meer water toe indien nodig. Roer regelmatig door en prak de stukjes grof. Breng op smaak met een klein beetje zout.
Maak in een saladekom een dressing van wittewijnazijn, mosterd en extra vierge olijfolie. Halveer de roma-tomaten. Voeg de roma-tomaten en salademix toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Breng vervolgens depindakaasmet de melk en de ketjap in een steelpan, op laag vuur, al roerend aan de kook. Laat in 3 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Schep de frieten in een grote kom en leg de kipdrumsticks en vleugels in een schaal. Garneer de bospeen met de bieslook. Zet alles op tafel en serveer met de mayonaise, appelmoes en pindasaus.