Kip met huisgemaakte appelmoes en pindasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip met huisgemaakte appelmoes en pindasaus

Kip met huisgemaakte appelmoes en pindasaus

met gegrilde bospeen en ovenfrieten

Zin om de appelmoes een originele twist te geven? Vervang de kaneel door tijm, geraspte gember en een snufje cayenne - een perfecte combinatie met kip en satésaus!

Allergenen :
Pinda's
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Bospeen

290 gram

Kipdrumsticks en -vleugels in satémarinade

1 stuk(s)

Appel

½ tl

Gemalen kaneel

125 gram

Mini-romatomaten

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Salademix met dille

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

300 gram

Vastkokende aardappelen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Honing

¾ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 el

Ketjap manis

40 ml

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4920 kJ
Energie (kcal)1176 kcal
Vetten64 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten111 g
waarvan suikers45 g
Vezels16 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Grote hapjespan met deksel
Kleine steelpan
Steelpan
Saladekom
Grote kom
Serveerschaal

Instructies

Friet maken
1

Verwarm de oven voor 210 graden. Was de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Bospeen bereiden
2

Verwijder het loof van de bospeen, snijd in de lengte doormidden en leg in een ovenschaal. Meng met per persoon: 1 tl honing en 1/2 el olijfolie, peper en zout. Plaats de bospeen bij de frieten in de oven. Bak in 20 - 25 minuten zacht.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kipdrumsticks en vleugels toe en bak in 4 - 6 minuten rondom aan. Voeg een scheutje water toe en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes stoven. Schep regelmatig om.

Appelmoes maken
4

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de appelblokjes 3 minuten met 1/2 tl kaneel per persoon. Blus af met 50 ml water per persoon en kook in. Voeg meer water toe indien nodig. Roer regelmatig door en prak de stukjes grof. Breng op smaak met een klein beetje zout.

Pindasaus maken
5

Maak in een saladekom een dressing van wittewijnazijn, mosterd en extra vierge olijfolie. Halveer de roma-tomaten. Voeg de roma-tomaten en salademix toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Breng vervolgens depindakaasmet de melk en de ketjap in een steelpan, op laag vuur, al roerend aan de kook. Laat in 3 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

Serveren
6

Schep de frieten in een grote kom en leg de kipdrumsticks en vleugels in een schaal. Garneer de bospeen met de bieslook. Zet alles op tafel en serveer met de mayonaise, appelmoes en pindasaus.