Bakbox | Kerstcake met frambozen en rozemarijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Kerstcake met frambozen en rozemarijn

Bakbox | Kerstcake met frambozen en rozemarijn

+/- 12 porties | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Zoals deze kerstcake die je versiert met citroen-mascarpone glazuur, rozemarijn kerstboompjes en poedersuikersneeuw. Een winters landschap om samen van te smullen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Boerencakemix

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren)

50 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

250 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Frambozen

1 stuk(s)

Citroen

1 takje(s)

Verse rozemarijn

Zelf toevoegen

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)2281 kcal
Energie (kJ)9542 kJ
Vetten173 g
waarvan verzadigd110 g
Koolhydraten151 g
waarvan suikers110 g
Vezels0.5 g
Eiwitten27 g
Zout4 g

Benodigdheden

Grote kom
Kleine kom
Mixer
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Mixer
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Kom
Kleine steelpan
Sieve

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch). Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Bewaar 50 gram roomboter apart voor het glazuur. Pers de citroen uit.

Beslag maken
2

Voeg de cakemix toe aan een grote kom. Kluts in een kleine kom de eieren. Voeg 200 gram roomboter, een snufje zout, de geklutste eieren en het citroensap toe aan de cakemix en mix het geheel met een (hand)mixer tot een egaal beslag. Voeg vervolgens de helft van de frambozen toe en roer voorzichtig door het beslag. Vet een taartvorm in en giet het beslag in de vorm. Zet de cake in het midden van de oven en bak 40 - 50 minuten. Haal uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Haal vervolgens de cake uit de vorm.

Tip: Controleer na 40 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.

Glazuur maken
3

Meng de mascarpone in een grote kom met 2/3 van de poedersuiker, de overige roomboter en 2 el water. Roer 3 minuten goed door. Bewaar het glazuur in de koelkast tot de cake volledig is afgekoeld. Knip de rozemarijntakjes in stukken van verschillende groottes (1 - 2 cm) om de cake mee te versieren.

Cake garneren
4

Spatel het glazuur op de bovenkant en zijkant van de cake wanneer deze volledig is afgekoeld. Versier de cake met de rozemarijntakjes en de overige frambozen. Strooi vervolgens de overige poedersuiker door een zeef over de cake voor een mooi sneeuweffect.