HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBakbox | Kerstcake Met Frambozen En Rozemarijn
topBanner
Bakbox | Kerstcake met frambozen en rozemarijn

Bakbox | Kerstcake met frambozen en rozemarijn

+/- 12 porties | Bak het zelf met verse ingrediënten

Lees meer

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Zoals deze kerstcake die je versiert met citroen-mascarpone glazuur, rozemarijn kerstboompjes en poedersuikersneeuw. Een winters landschap om samen van te smullen.

Allergenen :GlutenTarweMelk (inclusief lactose)Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 0 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

400 gram

Cakemix

(BevatGluten, TarweKan bevattenMelk (inclusief lactose), Eieren)

50 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Eieren

(BevatEieren)

100 gram

Poedersuiker

250 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

125 gram

Frambozen

1 stuk(s)

Citroen

1 takje(s)

Verse rozemarijn

Zelf toevoegen

1 tl

Zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)2281 kcal
Energie (kJ)9542 kJ
Vetten173.0 g
waarvan verzadigd110.0 g
Koolhydraten151 g
waarvan suikers110.0 g
Vezels0.48 g
Eiwitten27 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Kleine kom
Mixer
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Mixer
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Kom
Kleine steelpan
Sieve
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch). Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Bewaar 50 gram roomboter apart voor het glazuur. Pers de citroen uit.

2

Voeg de cakemix toe aan een grote kom. Kluts in een kleine kom de eieren. Voeg 200 gram roomboter, een snufje zout, de geklutste eieren en het citroensap toe aan de cakemix en mix het geheel met een (hand)mixer tot een egaal beslag. Voeg vervolgens de helft van de frambozen toe en roer voorzichtig door het beslag. Vet een taartvorm in en giet het beslag in de vorm. Zet de cake in het midden van de oven en bak 40 - 50 minuten. Haal uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Haal vervolgens de cake uit de vorm.

Tip: Controleer na 40 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.

3

Meng de mascarpone in een grote kom met 2/3 van de poedersuiker, de overige roomboter en 2 el water. Roer 3 minuten goed door. Bewaar het glazuur in de koelkast tot de cake volledig is afgekoeld. Knip de rozemarijntakjes in stukken van verschillende groottes (1 - 2 cm) om de cake mee te versieren.

4

Spatel het glazuur op de bovenkant en zijkant van de cake wanneer deze volledig is afgekoeld. Versier de cake met de rozemarijntakjes en de overige frambozen. Strooi vervolgens de overige poedersuiker door een zeef over de cake voor een mooi sneeuweffect.