HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCurry Met Rundergehakt En Bruine Rijst
topBanner
Curry met rundergehakt en bruine rijst

Curry met rundergehakt en bruine rijst

met wortel en yoghurt

Lees meer

Wist je dat garam masala letterlijk pittig kruidenmengsel betekent in het Hindoestaans? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustNieuwExtra groenteNew
Allergenen :Melk (inclusief lactose)SojaGlutenTarweSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Rundergehakt

(Kan bevattenSelderij, Soja, Gluten, Tarwe, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Groene peper

100 gram

Biologische halfvolle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Garam masala

⅓ zakje(s)

Gemalen kurkuma

10 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevattenSelderij)

150 gram

Bruine snelkookrijst

35 gram

Tomatenpuree

4 stuk(s)

Pruimtomaat

35 gram

Woksaus met gember

(BevatSoja, Gluten, Tarwe, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)693 kcal
Energie (kJ)2899 kJ
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels10.25 g
Eiwitten30 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de wortel in kleine blokjes.

Tip: (s) Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bruine rijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en houd afgedekt warm.

3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui, knoflook, wortel, groene peper en per persoon: 1 1/2 tl masala en 1/2 tl kurkuma 2 - 3 minuten.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

4

Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg daarna de tomatenpuree, woksaus met gember, tomaten en per persoon: 1/4 groentebouillonblokje en 50 ml water toe. Laat de curry 5 - 8 minuten pruttelen. Haal de curry van het vuur en meng er de helft van de yoghurt doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

5

Hak de verse munt en koriander grof. Meng in een kom de overige yoghurt met de helft van de verse kruiden, peper en zout.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

6

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met het yoghurtsausje en de overige verse kruiden.