Wist je dat garam masala letterlijk pittig kruidenmengsel betekent in het Hindoestaans? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
200 gram
Rundergehakt
(Kan bevattenSelderij, Soja, Gluten, Tarwe, Eieren, Mosterd)½ stuk(s)
Groene peper
100 gram
Biologische halfvolle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Knoflookteen
1 zakje(s)
Garam masala
⅓ zakje(s)
Gemalen kurkuma
10 gram
Verse koriander en munt
(Kan bevattenSelderij)150 gram
Bruine snelkookrijst
35 gram
Tomatenpuree
4 stuk(s)
Pruimtomaat
35 gram
Woksaus met gember
(BevatSoja, Gluten, Tarwe, Sesamzaad)1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de wortel in kleine blokjes.
Tip: (s) Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bruine rijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en houd afgedekt warm.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui, knoflook, wortel, groene peper en per persoon: 1 1/2 tl masala en 1/2 tl kurkuma 2 - 3 minuten.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg daarna de tomatenpuree, woksaus met gember, tomaten en per persoon: 1/4 groentebouillonblokje en 50 ml water toe. Laat de curry 5 - 8 minuten pruttelen. Haal de curry van het vuur en meng er de helft van de yoghurt doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Hak de verse munt en koriander grof. Meng in een kom de overige yoghurt met de helft van de verse kruiden, peper en zout.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.
Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met het yoghurtsausje en de overige verse kruiden.