Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

USP: Kalfsstoofvlees met spekjes en tomatenpuree, lekker warm/winters. Met paprika-aardappeltjes (als patatas bravas) alleen dan met gewone mayonaise.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

250 gram

Aardappelen

25 gram

Spekreepjes

0.99 tl

Paprikapoeder

1

Tomatenpuree

50 gram

Doperwten

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse bladpeterselie en tijm

150 gram

Kalfsstoof

40 gram

Salademix met bieslook

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Witte balsamicoazijn

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)690 kcal
Energie (kJ)2886 kJ
Vetten40.2 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten67.2 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels14.4 g
Eiwitten10.4 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 cm.

Spekblokjes bakken
2

Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur en voeg de spekblokjes toe. Bak 4 - 6 minuten. 

Paprika-aardappelblokjes bakken
3

Verhit ondertussen een andere hapjespan met deksel op middelhoog vuur, voeg het paprikapoeder toe (zonder olie) en verhit 1 minuut. Voeg vervolgens 1 el olijfolie per persoon en de aardappelblokjes toe en bak, afgedekt, 25 - 35 minuten (zie TIP). Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Aardappelen met paprikapoeder branden wat sneller aan dan gewone aardappelen. Gebruik daarom een pan met goede anti-aanbaklaag en verlaag eventueel het vuur.

Stoof maken
4

Voeg ondertussen de overige olijfolie, de wortel, de knoflook en de ui toe aan de hapjespan met spekjes en bak 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en bak nog 1 minuut.

Stoven
5

Voeg de bouillon, doperwten, takjes tijm en de kalfsstoof toe en stoof, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Voeg meer vocht toe wanneer de stoof te droog wordt. Haal na 10 minuten het deksel van de pan en kook nog 5 minuten, tot de stoof wat dikker is geworden. Roer regelmatig door. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Meng in een saladekom de salademix met de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de takjes tijm uit de stoof. Schep de stoof op de borden en garneer met krulpeterselie. Schep de paprika-aardappelblokjes ernaast. Serveer met de mayonaise en salade.