Kabeljauwfilet met kokoscrunch en knolselderijpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauwfilet met kokoscrunch en knolselderijpuree

Kabeljauwfilet met kokoscrunch en knolselderijpuree

met paksoi en sesamzaad

Met dit recept tover je 263 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Keto
•Lactose-arm
•Koolhydraatarm
•Pescotarisch
Allergenen :
Selderij
•Tarwe
•Sesamzaad
•Soja
•Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knolselderij

(Bevat Selderij)

¾ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ zakje(s)

Groene currykruiden

125 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

¼ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2739 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten51.1 g
waarvan verzadigd31.8 g
Koolhydraten14.3 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels9.6 g
Eiwitten29.8 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Diep bord
•Hapjespan
•Koekenpan
•Keukenpapier
•Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel.
  • Schil de knolselderij en snijd in blokjes en kook 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat afgedekt staan.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en haal de bladeren los. Halveer de bladeren in de lengte. Snijd een klein deel van de paksoibladeren fijn en bewaar apart ter garnering.
  • Snijd de limoen in partjes.
Koken
2
  • Verwijder de zaadlijsten en snijd 1/4 rode peper per persoon in ringen.
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de kokosrasp lichtbruin. Haal uit de pan en voeg toe aan een diep bord.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de paksoi 4 - 5 minuten.
  • Voeg de groene currykruiden, 2/3 van de kokosmelk en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe en laat op laag vuur inkoken tot serveren.
Crunch maken
3
  • Voeg de Koreaanse kruidenmix toe aan het diepe bord met kokosrasp en roer goed door.
  • Schenk de overige kokosmelk in een ander diep bord.
Vis bakken
4
  • Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Breng beide kanten op smaak met peper en zout.
  • Haal de kabeljauwfilet aan één kant eerst door de kokosmelk en vervolgens aan dezelfde kant door de kokosrasp, zodat er een kokoskorst ontstaat.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg de kabeljauwfilet op de kokoskorst in de pan en bak 3 minuten. Keer voorzichtig om en bak de kabeljauwfilet 2 - 3 minuten op de andere kant.
Puree maken
5
  • Voeg mosterd en roomboter naar smaak toe aan de pan met knolselderij.
  • Pureer de knolselderij met een staafmixer tot een gladde puree.
  • Breng op smaak met peper en zout. Houd op laag vuur warm tot serveren. 
Serveren
6
  • Verdeel de knolselderijpuree over diepe borden.
  • Serveer de kabeljauwfilet met kokoskorst erop.
  • Verdeel de paksoi met kokosmelk ernaast.
  • Garneer met de paksoibladeren, het zwarte sesamzaad en de rode peper.