Kabeljauwfilet met bieslooksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauwfilet met bieslooksaus

Kabeljauwfilet met bieslooksaus

Met gebakken aardappeltjes en bospeen

Kabeljauw is mild en zacht van smaak en past goed bij de klassieke combinatie van bieslook en volle zuivel. Door de bospeen en aardappelen samen in de oven te roosteren bespaar je veel tijd, en het is ook nog eens hartstikke lekker!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Peen

250 gram

Vastkokende aardappelen

7 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)584 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

•Oven
•Pan met deksel
•Bakpapier
•Bakplaat
•Keukenpapier
•Kleine kom
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de bospeen. Weeg 200 g bospeen per persoon af. Snijd de bospeen in de lengte in kwarten. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in lange, smalle parten.

Koken
2

Kook de bospeen en aardappelen samen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Roosteren
3

Verdeel ondertussen de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, dep ze droog met keukenpapier en meng met de olijfolie. Bak 20 â€“ 30 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

Bieslooksaus maken
4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, de mosterd en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
5

Dep tegen het einde van de oventijd de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur, tot hij gaar is. Haal de vis uit de koekenpan en roer de bieslooksaus door het bakvet in de pan.

Serveren
6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden, leg de kabeljauwfilet erop en serveer met de bieslooksaus.