topBanner
Japanse noedelsoep met kipfilet en kastanjechampignons

Japanse noedelsoep met kipfilet en kastanjechampignons

Lees meer

Een rijke, snelle soep met pittige gember en verse rode peper. Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

250 gram

Kastanjechampignons

150 gram

Paksoi

200 gram

Kipfiletstukjes

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuk(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

1000 ml

Kippenbouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)484 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten37 g
waarvan suikers3.5 g
Vezels4 g
Eiwitten28 g
Zout7.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote pan
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon.

2

Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de gember en rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken en de paksoi grof.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletstukjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en paksoi toe en bak nog 2 minuten.

4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt, koken op middellaag vuur. Voeg na 4 minuten de udonnoedels toe.

5

Breng de soep op smaak met de sojasaus, peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen.