topBanner
Italiaanse panzanellasalade met varkensworst

Italiaanse panzanellasalade met varkensworst

met pesto-krieltjes en croutons

Lees meer

Panzanella is een Toscaanse salade die oorspronkelijk werd gemaakt met alles wat nog voorradig was – oud brood, tomaat, basilicum en extra vierge olijfolie.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevattenGluten, Ei, Selderij, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Pruimtomaat

2 stuk(s)

Tomaat

125 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Vers basilicum

60 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

25 gram

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3542 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12– 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Scheur de ciabatta in kleine stukken en meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.

2

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ciabattastukjes 6 – 8 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn. Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

3

Snijd de pruimtomaat en tomaat in grove stukken. Halveer de cherrytomaten. Snijd het basilicum fijn. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Meng de slamix, alle tomaten, het basilicum en de croutons met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit de koekenpan van de croutons opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de krieltjes en rode pesto toe en bak nog 1 minuut. Verdeel de pesto-krieltjes en varkensworstjes over de borden. Serveer de panzanellasalade ernaast