Deze ovenschotel zet je met het grootste gemak op tafel. Wij hebben je vast geholpen door de aardappelen voor te snijden en het gehakt te kruiden - de oven doet de rest!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Courgette
5.1 gram
Verse oregano, salie en tijm
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
200 gram
Passata
100 gram
Aardappelschijfjes
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kleine blokjes. Snijd de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Ris de blaadjes van de oregano, salie en tijm en snijd fijn.
Verdeel de courgetteplakken over een bakplaat met bakpapier, breng op smaak met peper en zout en bak 8 - 10 minuten in de oven. Kook de aardappelschijfjes 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Verhit ondertussen in een hapjespan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Voeg het rundergehakt, de champignons en verse kruiden toe en bak nog 5 - 6 minuten. Blus af met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 pak passata. Breng op smaak met peper en zout. Verhit het geheel nog 2 minuten.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie of roomboter. Bedek de onderkant van de ovenschaal met de helft van de courgetteplakken en giet daar een laag tomatensaus overheen. Herhaal dit nog een keer met de rest van de courgetteplakken en tomatensaus. Dek de ovenschotel tot slot af met de aardappelschijfjes.
Strooi de Italiaanse kaas erover en bak de ovenschotel 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas een bruin korstje heeft.
Verdeel de ovenschotel over de borden.