Indonesische roerbak met kerrie-ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische roerbak met kerrie-ei

Indonesische roerbak met kerrie-ei

Met sperziebonen en komkommersalade

Een bijzonder onderdeel van dit gerecht zijn de gekookte eieren, die je marineert in een sausje met kerrie en pinda's. Door de eieren even te laten staan, trekken de smaken er nog beter in. De stukjes pinda geven het ei een lekkere bite.

Labels:
Veggie
Kook mij eerst
Allergenen :
Eieren
Pinda's
Noten
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

150 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Komkommer

15 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's, Noten)

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

75 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

½ tl

Honing

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3297 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels11 g
Eiwitten33 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Steelpan
Snijplank
Fruitmesje
Kom
Pan met deksel
Saladekom
Hapjespan met deksel
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel de eieren. Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn.

Saus maken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in dunne schuine reepjes van ½ cm. Snijd de komkommer in halve plakken. Hak ¼ van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom het kerriepoeder, de fijngehakte pinda’s en 2 tl water per persoon.

Mengen
3

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Voeg ondertussen de eieren toe aan de kom met de saus en meng zorgvuldig. Dek de kom af met vershoudfolie en bewaar apart. Meng in een andere kom de honing met de witte balsamicoazijn. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de komkommersalade apart.

Koken en bakken
4

Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, de gember en de rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de sperziebonen toe en bak, afgedekt, 8 minuten.

Noedels mengen
5

Voeg de noedels toe aan de snijbonen, evenals de pindakaas, sojasaus, ketjap en 2 el water per persoon. Zet het vuur hoog en roerbak nog 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de eieren en de komkommersalade.