HelloFresh
topBanner
Indonesische roerbak met snijbonen

Indonesische roerbak met snijbonen

Met pittige eieren en komkommersalade

Popular
Lees meer

Een bijzonder onderdeel van dit gerecht zijn de gekookte eieren, die je marineert in een pittig sausje met sambal. Deze bereiding komt uit de Indonesië, waar het sambal telor wordt genoemd. Door de eieren even te laten staan, trekken de smaken nog beter in. De stukjes pinda geven het ei een lekkere bite.

Allergenen :EiPinda'sNotenSelderijMosterdGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

2 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

300 g

Snijbonen

½ stuks

Komkommer

30 g

Pikante honingpinda's

(BevatPinda's, Noten)

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

150 g

Sobanoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 kuipje

Pindakaas

(BevatPinda's)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

2 tl

Sambal

1 tl

Honing

2 el

Witte balsamicoazijn

1.5 el

Zonnebloemolie

2 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kcal)782 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout4.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Kom
Pan met deksel
Saladekom
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel de eieren. Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn.

2

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in dunne schuine reepjes van ½ cm. Snijd de komkommer in halve plakken. Hak ¼ van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom het kerriepoeder met de sambal, de fijngehakte pinda’s en 1 tl water per persoon.

3

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Voeg ondertussen de eieren toe aan de kom met het sambalmengsel en meng zorgvuldig. Dek de kom af met vershoudfolie en bewaar apart. Meng in een andere kom de honing met de witte balsamicoazijn. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de komkommersalade apart.

4

Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, de gember en de rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de snijbonen toe en bak, afgedekt, 8 minuten.

5

Voeg de noedels toe aan de snijbonen, evenals de pindakaas, sojasaus, ketjap en 2 el water per persoon. Zet het vuur hoog en roerbak nog 2 minuten.

6

Verdeel de noedels over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de sambal-eieren en de komkommersalade.