HelloFresh
topBanner
Indonesische gado gado met ei, knapperige groenten en pindasaus

Indonesische gado gado met ei, knapperige groenten en pindasaus

Lees meer

Gado gado is een Indonesisch groentegerecht met pindasaus. Deze versie maak je met ei, paksoi, peen, sperziebonen en meloenkomkommer, ook wel corosello tondo di manduria genoemd. Hij lijkt op een komkommer maar heeft een zoete meloensmaak. Een ingrediënt waar ze in de Italiaanse keuken dol op zijn en een leuke twist in dit gerecht.

Labels:Veggie
Allergenen :EiPinda'sMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Basmatirijst

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

1 stuks

Rode peper

1 stuks

Komkommer

200 g

Sperziebonen

½ stuks

Paksoi

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Peen, gesneden

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Pindakaas

(BevatPinda's)

40 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

4 el

Ketjap

50 ml

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3845 kJ
Energie (kcal)919 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers26.3 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout1.7 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 750 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Was het ei grondig en kook na 5 minuten met de rijst mee. Haal daarna eerst het ei uit de pan en laat schrikken onder koud water. Giet vervolgens de rijst af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de komkommer in halve plakken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Snijd de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het groen van de paksoi klein.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de sperziebonen, rode peper (zie tip), de helft van de ketjap en 3 eetlepels water per persoon, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de paksoi, komkommer en peen toe en roer regelmatig door.

4

Meng ondertussen in een steelpan de pindakaas met de melk, de overige ketjap en de sambal en breng al roerend op laag vuur aan de kook. Houd de pan op laag vuur warm tot serveren en breng op smaak met peper en zout.

5

Pel het ei en snijd in parten.

6

Verdeel de basmatirijst en groenten over de borden. Schenk de pindasaus over de groenten en serveer de gado gado met het ei.