Indische varkenshaasreepjes met Aziatische groenten en kokos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indische varkenshaasreepjes met Aziatische groenten en kokos

Indische varkenshaasreepjes met Aziatische groenten en kokos

In dit recept maak je zelf een zoetzure saus. Je brengt hiermee de voorgekruide varkenshaasreepjes en de groentemix van peultjes, gele peen en Chinese kool op smaak. Verder gebruik je ook kardemom. Dit heeft een scherpe geur en proeft een beetje naar citroen.

Labels:
Kindvriendelijk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

½ stuk(s)

Rode ui

⅓ stuk(s)

Tomatenpuree

100 gram

Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden

200 gram

Chinese groentemix

(Kan bevatten Selderij)

½ tl

Gemalen kardemom

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Ketjap manis

1 tl

Bruine suiker

¼ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)685 kcal
Energie (kJ)2866 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Voeg water toe aan de rijst.
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper de rode ui. Verhit de helft van de zonnebloemolie voor de zoetzure saus in een steelpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg vervolgens de ketjap, bruine suiker, witte wijnazijn en 50 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en breng al roerende aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en zet opzij.

Bak de varkenshaasreepjes.
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de varkenshaasreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Oosterse groentemix en kardemom toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak 5 minuten.

Voeg de zoetzure saus toe.
4

Voeg de zoetzure saus toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de rijst en groenten over de borden en bestrooi met de kokosrasp.