Vandaag marineer je de varkenshaaspuntjes zelf in garam masala. Dit is een geroosterd specerijenmengsel uit India dat bestaat uit onder andere steranijs, korianderzaad, komijn, karwijzaad, chili en kaneel. De romainesla bak je, dat klinkt misschien gek, maar doordat het blad vrij stevig is leent deze slasoort zich daar perfect voor.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
220 gram
Varkenshaaspuntjes
1 el
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
2 tl
Garam masala
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Rode ui
¼ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Krulandijvie
75 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
3 el
Ketjap manis
2 el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie, sojasaus en garam masala. Laat minimaal 15 minuten marineren. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.
Schil ondertussen de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de rode ui. Snijd de limoen in parten. Snijd de romaine sla fijn.
Kook de noedels 2 – 3 minuten. Giet af en spoel met koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg wanneer de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui met de rode peper en de gember 3 – 4 minuten. Schep de romaine erbij en roerbak tot dezebegint te slinken. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes met alle marinade 3 – 4 minuten (je bakt de marinade mee, waardoor je geen extra olie nodig hebt). Schep de varkenshaaspuntjes uit de pan. Blus de marinade af met 100 ml water per persoon en kook 1 minuut in.
Schep de noedels door de pan met romaine, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de marinade-saus erover. Knijp de limoenparten naar smaak uit over het gerecht.