Skip to main content
HelloExtra- Kipspiezen met kokosrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
HelloExtra- Kipspiezen met kokosrijst

HelloExtra- Kipspiezen met kokosrijst

met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng

Seroendeng is een Indonesisch strooisel van kokos, pinda's en specerijen, zoals komijn en koriander. Het wordt vaak over de rijst gestrooid om het lekker op smaak te brengen. De kipspiezen krijgen veel smaak door de sereh, oftewel citroengras – zodra je het kneust en ruikt, snap je waar die naam vandaan komt.

Allergenen :
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 ml

Kokosmelk

85 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Vers citroengras

220 gram

Kipgehakt met Indonesische kruiden

10 gram

Gezouten vliespinda's

(Bevat: Pinda's)

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

½ tl

Garam masala

10 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1100 kcal
Energie (kJ)4600 kJ
Vetten56 g
waarvan verzadigd26.3 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers15.2 g
Eiwitten57 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Dunschiller
Koekenpan

Instructies

Kokosrijst maken
1

Kook de kokosmelk samen met 175 ml water per persoon en 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzuur maken
2

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en gele wortel in de lengte in linten. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in parten. Meng in een kom per persoon 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl limoensap en 1/2 tl suiker en roer goed door, tot de suiker opgelost is. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Spiezen maken
3

Halveer het citroengras in de lengte. Verdeel het kipgehakt in 2 delen per persoon en kneed het gehakt om de bovenste helft van de citroengrasstengel, als een saté.

Kipspiezen bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipspiezen in 6 – 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, dek af en laat 5 – 6 minuten bakken of tot de kip gaar is.

Seroendeng maken
5

Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Voeg de vliespinda's, de kokosrasp en de garam masala toe en bak 5 – 6 minuten, of totdat de kokosrasp goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de koriander fijn en houd apart. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een kom de munt met 1 tl limoensap per persoon, de yoghurt, peper en zout.

Serveren
6

Serveer de kipspiezen met de kokosrijst en de zoetzure linten. Garneer met de seroendeng, koriander, de frisse yoghurt en limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, aardappelpartjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en bosui
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad
Koreaanse stijl gefrituurde kip met 'swicy' saus

Koreaanse stijl gefrituurde kip met 'swicy' saus

met rijst, sesamzaad en komkommer-radijssalade
Platbrood met grillkaas en honing

Platbrood met grillkaas en honing

met verse kruiden, paprikamayo, za'atar en rodekool
Zoete sesamnoedels met gebakken ei

Zoete sesamnoedels met gebakken ei

met gefrituurde uitjes, koriander en roerbakgroenten
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met zelfgemaakte guacamole, zure room, tomatensalsa en limoen
Pho-stijl noedelsoep met kip

Pho-stijl noedelsoep met kip

met paksoi, taugé, limoen en verse kruiden

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Wraps met veggie döner kebab en feta

Wraps met veggie döner kebab en feta

met Griekse kruiden, knoflookmayo en salade
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini, pittige gebakken rijst en srirachamayo
Orzo met rozemarijn-amandelen en geitenkaas

Orzo met rozemarijn-amandelen en geitenkaas

met Provençaalse groenten en Italiaanse kruiden
Romige rigatoni met kip

Romige rigatoni met kip

met zongedroogde tomaten en Parmigiano Reggiano
Cheesy chili sin carne met sweet chili tortillachips

Cheesy chili sin carne met sweet chili tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, limoen en mais
Romige kip casarecce

Romige kip casarecce

met courgette en zongedroogde tomaten
Biefstukreepjes met yoghurtsaus

Biefstukreepjes met yoghurtsaus

met bulgur, aubergine en verse dille
Orecchiette met knoflookgarnalen en puntpaprika

Orecchiette met knoflookgarnalen en puntpaprika

en voor ouders: witte kaas, rucola en peterselie
Griekse stijl pita's met vis en frisse komkommeryoghurt

Griekse stijl pita's met vis en frisse komkommeryoghurt

met olijven, sla en tomaten
Tofu met kurkuma en romige kokoscurry

Tofu met kurkuma en romige kokoscurry

met knoflookrijst, spinazie en rode peper
Spaghetti puttanesca met kappertjes

Spaghetti puttanesca met kappertjes

met tonijn, olijven, peterselie en Siciliaanse kruiden
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en tomaat
Varkenshaas in mosterdroomsaus

Varkenshaas in mosterdroomsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Steak met Parmigiano Reggiano en rucola

Steak met Parmigiano Reggiano en rucola

met citroenspruitjes, courgette en uienjus
Mediterraanse stijl pasta met tonijn, feta en rucola

Mediterraanse stijl pasta met tonijn, feta en rucola

met paprikapesto en kalamata-olijven
Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

met gehakt, spitskool en appel
Mediterraanse stijl bowl met kip en gele rijst

Mediterraanse stijl bowl met kip en gele rijst

kies en mix toppings: citroen-yoghurtsaus, peterselie, tomaat en meer!
Aziatisch geïnspireerde stamppot

Aziatisch geïnspireerde stamppot

met spitskool, kokosmelk en gekookt ei
Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes en pinda's

Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes en pinda's

met rijst, paksoi, spitskool en citroen
Plantaardige visburger Thaise stijl

Plantaardige visburger Thaise stijl

op een wortelbroodje met krieltjessalade