.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
3 tl
Gedroogde tijm
350 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
25 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Baguette
(BevatGlutenbevattende granen)â…“ stuk(s)
Bladerdeeg
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Paddenstoelenbouillonblokje
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, ui en 1 tl tijm per persoon 2 minuten. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee. Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de soeppan. Breng aan de kook en kook 3 minuten. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Gebruik 1/3 deel van het bladerdeeg. Snijd het deeg in twee gelijken helften. Verdeel over de ene helft de belegen geraspte kaas en de overige tijm. Bestrooi met peper en zout. Leg de andere helft erover en druk voorzichtig aan. Snijd het bladerdeeg in repen van 1 cm. Maak daarna de kaasstengels door van elke reep beide uiteinden vast te pakken en het deeg voorzichtig een paar keer om te draaien. Leg de gedraaide kaasstengels op een bakplaat met bakpapier, leg het baguette ernaast en bak beide 13 - 15 minuten in de oven.
Verdeel de paddenstoelenbouillon over de soepkommen. Serveer met de kaasstengels en de baguette.