topBanner
Heldere paddenstoelensoep

Heldere paddenstoelensoep

met zelfgemaakte kaasstengels

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
6
8
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4
6
8

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

3 tl

Gedroogde tijm

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Baguette

(BevatGlutenbevattende granen)

⅓ stuk(s)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Paddenstoelenbouillonblokje

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2130 kJ
Energie (kcal)509 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels8 g
Eiwitten14 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, ui en 1 tl tijm per persoon 2 minuten. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee. Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de soeppan. Breng aan de kook en kook 3 minuten. Breng de soep op smaak met peper en zout.

3

Gebruik 1/3 deel van het bladerdeeg. Snijd het deeg in twee gelijken helften. Verdeel over de ene helft de belegen geraspte kaas en de overige tijm. Bestrooi met peper en zout. Leg de andere helft erover en druk voorzichtig aan. Snijd het bladerdeeg in repen van 1 cm. Maak daarna de kaasstengels door van elke reep beide uiteinden vast te pakken en het deeg voorzichtig een paar keer om te draaien. Leg de gedraaide kaasstengels op een bakplaat met bakpapier, leg het baguette ernaast en bak beide 13 - 15 minuten in de oven.

4

Verdeel de paddenstoelenbouillon over de soepkommen. Serveer met de kaasstengels en de baguette.