
De Nederlandse naam voor de dorade is goudbrasem. Deze naam heeft het te danken aan de gouden streep die over zijn neus loopt. De dorade voedt zich met kleine kreeftjes, wormpjes en kleine visjes. Circa 80 % van de dorade wordt tegenwoordig gekweekt in de landen rond de Middellandse zee.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
200 g
Peen
250 g
Vastkokende aardappelen
2 unit
Bosui
2 tablespoon
Volle yoghurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 unit
Doradefilet met huid
(Contains: Vis)
1 unit
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Mosterd
½ teaspoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de bospeen en aardappelen.

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in de lengte in kwarten. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Kook de bospeen en aardappelen samen, in de grote pan met deksel, 10 minuten op middel-matig vuur. Giet daarna af.

Verdeel vervolgens de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie, peper en zout en bak 15 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Meng in een kom, mosterd, extra vierge olijfolie en een deel van de bosui en bewaar apart.

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de overige bosui 1 minuut. Voeg de dorade toe en bak op het vel 2 - 3 minuten knapperig op middelhoog vuur, draai om en bak nog eens 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden en serveer met de dorade en bosui-yoghurtsaus.