Skip to main content
Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus
Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus

Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus

4.0
(710)

De Nederlandse naam voor de dorade is goudbrasem. Deze naam heeft het te danken aan de gouden streep die over zijn neus loopt. De dorade voedt zich met kleine kreeftjes, wormpjes en kleine visjes. Circa 80 % van de dorade wordt tegenwoordig gekweekt in de landen rond de Middellandse zee.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Peen

250 g

Vastkokende aardappelen

2 unit

Bosui

2 tablespoon

Volle yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Doradefilet met huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

1 unit

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Mosterd

½ teaspoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories641 kcal
Energy (kJ)2682 kJ
Fat29 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate62 g
Dietary Fiber11 g
Protein28 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Baking Sheet
Parchment Paper
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de bospeen en aardappelen.

Snijd de bospeen
2

Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in de lengte in kwarten. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig, snijd in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Kook de bospeen en aardappelen samen, in de grote pan met deksel, 10 minuten op middel-matig vuur. Giet daarna af.

Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier
3

Verdeel vervolgens de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie, peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

4

Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Meng in een kom, mosterd, extra vierge olijfolie en een deel van de bosui en bewaar apart.

Bak de doradefilet
5

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de overige bosui 1 minuut. Voeg de dorade toe en bak op het vel 2 - 3 minuten knapperig op middelhoog vuur, draai om en bak nog eens 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de bosui-yoghurtsaus
6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden en serveer met de dorade en bosui-yoghurtsaus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes