Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met geroosterde tomaatjes en spinazie-aardappelpuree

.

Allergenen :
Gluten
•Soja
•Vis
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Heekfilet met huid

(Bevat Vis)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Nootmuskaat

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ el

Mosterd

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2446 kJ
Energie (kcal)585 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Kleine kom
•Ovenschaal
•Keukenpapier
•Koekenpan
•Rasp
•Aardappelstamper

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten.

.
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd, de olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met peper.

.
3

Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met bakpapier met 1/3 van de mosterd-sojasaus. Dep de heekfilet droog met keukenpapier en besmeer ze met de rest van de mosterd-sojasaus. Leg de heekfilet op de tomaten en bak het geheel 15 – 18 minuten in de oven.

.
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Snijd ondertussen 3/4 van de spinazie fijn. Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 – 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie grof.

.
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg de geslonken spinazie toe en rasp een snufje nootmuskaat boven de puree. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de overige spinazie over de borden en schep de spinazie-aardappelpuree eroverheen. Leg de heekfilet en tomaten erop. Garneer met de krulpeterselie. Schenk eventueel de jus uit de ovenschaal over de puree.