topBanner
Heekfilet met maiskolf en ovenaardappelen

Heekfilet met maiskolf en ovenaardappelen

met ravigotesaus

Lees meer

In dit zomerse gerecht worden knapperige paprika-aardappelen uit de oven gecombineerd met een gebakken visje en zoete mais met bieslook. Is het warm genoeg om buiten te eten? Bereid de kolfjes dan op de barbecue voor een lekkere rooksmaak!

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyOriginal
Allergenen :VisEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Maiskolf

500 gram

Vastkokende aardappelen

1 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Heekfilet met huid

(BevatVis)

10 stuk(s)

Verse bieslook

50 gram

Ravigotesaus

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3439 kJ
Energie (kcal)822 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels0 g
Eiwitten28 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 210 graden. Haal de bladeren van de maiskolf en was hem. Leg elke kolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel de helft van de boter erover, breng op smaak met peper en zout en vouw de aluminiumfolie dicht, zodat er geen lucht bij kan komen.

2

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd ze in parten. Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en schep goed om met de helft van de olijfolie en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.

3

Leg de maiskolven op de bakplaat naast de aardappelen en zet met de aardappelen in de oven. Bak ze samen in 30 minuten gaar. Schep de aardappelen tussendoor een paar keer om.

4

Snijd of knip de bieslook fijn.

5

Verhit wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, de overige olijfolie en roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de vis droog met keukenpapier en bak de heekfilet 1 - 2 minuten op de huid, verlaag het vuur en bak nog 1-2 minuten op de andere kant (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de krokante ovenaardappelen en de heekfilet over de borden en serveer met de maiskolf. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open, er komt hete stoom uit! Garneer de maiskolven met de bieslook en serveer het gerecht met de ravigotesaus.