topBanner
Heekfilet met aardappelschijfjes en prei

Heekfilet met aardappelschijfjes en prei

Met rode ui en dillemayonaise

QUICK & EASY
Lees meer

De aardappelschijfjes zijn al voorgegaard en hoef je alleen nog goudbruin en knapperig te bakken. Daar hoort natuurlijk mayonaise bij, die je in dit recept mengt met verse dille, waardoor deze ook goed bij de vis past. Vis en dille vormen een klassieke combinatie die je veel ziet in de Scandinavische keuken, het kruid geeft een verfijnde smaak aan visgerechten.

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snel
Allergenen :VisEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
20
30
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
20
30
4
5
6

200 gram

Aardappelpartjes

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Heekfilet met huid

(BevatVis)

3 bosje(s)

Verse dille

25 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 16 – 17 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan. • Snipper de rode ui. • Snijd de prei in halve ringen

2

• Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de ui en de prei 1 minuut op hoog vuur. • Voeg zoveel water toe dat de prei tot de helft onderstaat. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat 6 - 8 minuten afgedekt stoven.

3

• Dep de heekfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. • Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de heekfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. • Hak de dille fijn en meng met de mayonaise. • Giet de gestoofde prei af en meng met de overige roomboter, peper en zout

4

• Verdeel de heekfilet, de aardappelschijfjes en de gestoofde prei over de borden. Serveer met de dillemayonnaise.