Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
0.12 stuk(s)
Ei
40 gram
Haverdeegmix
(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Haver Kan bevatten Eieren, Soja, Noten, Sesamzaad)
0.3 tl
Gemalen kaneel
5 gram
Dadelstukjes
⅕ bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)
7 gram
[Plantaardige] roomboter
Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Meng in een grote kom de havermix met de kaneel en dadelstukjes.
Kneed met je handen de boter, de pindakaas en het geklutste ei door de mix, tot er een homogene massa ontstaat. Vorm een lange rol van +/- 5 cm dik van het deeg en wikkel het in vershoudfolie. Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.
Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal het folie van het deeg en snijd plakken van 1.5 cm eraf. Leg de plakken deeg in rijen op een met bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is: begin elke volgende rij steeds iets lager zodat de koekjes om en om liggen.
Bak de haverkoeken 15-18 minuten in de oven. De koeken horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koeken minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar ze in een luchtdicht koekblik.
Tip: Zijn de haverkoeken de volgende dag zacht geworden? Bak ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden, zo worden ze weer lekker knapperig.