HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Gyros met aardappeltjes en koolrabi

Gyros met aardappeltjes en koolrabi

Lees meer

Koolrabi is, zoals de naam al zegt, een soort kool. De kool zelf eet je meestal niet, maar wel de knolvormige stengel. Test je smaakpapillen: hoe zou jij de smaak van koolrabi omschrijven?

Labels:KindvriendelijkQuick & easy
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

600 g

Aardappelen

1 stuks

Koolrabi

2 stuks

Pruimtomaat

240 g

Kipgyros

2 takje

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2686.128 kJ
Energie (kcal)642 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten67 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

2

Schil de koolrabi en snijd in blokjes van een 0,5 cm. Snijd de pruimtomaat klein en snijd of hak de krulpeterselie fijn.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el water per persoon toe en bak de koolrabi, afgedekt, 12 minuten.

4

Voeg na 8 minuten de kipgyros toe aan de koekenpan en bak, zonder deksel, mee.

5

Voeg daarna de tomaat en de helft van de krulpeterselie toe aan de koekenpan met deksel en bak nog 4 minuten. Bestrooi met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelen en de kipgyros over de borden. Garneer met de overige peterselie en serveer met de labne.