Grote garnalen in citroen-knoflookmarinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grote garnalen in citroen-knoflookmarinade

Grote garnalen in citroen-knoflookmarinade

met parelcouscous, zachte geitenkaas en noten-kruidentopping

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de bosui in sommige boxen vervangen door sjalot. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Gebruik 1/2 sjalot per persoon. In stap 5, snipper de sjalot en bak mee met de garnalen. Volg het recept verder zoals omschreven.

Labels:
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

130 gram

Grote garnalen

20 gram

Walnoten

4.95 gram

Verse dille en dragon

85 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Venkel

25 gram

Verse geitenkaas

0.68 stuk(s)

Bosui

6.25 gram

Rucolacress

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

250 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)861 kcal
Energie (kJ)3600 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers18 g
Vezels3.6 g
Eiwitten43 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Garnalen marineren
1

Breng de bouillon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Rasp de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de olijfolie met de knoflook en 1 tl citroensap per persoon in een kom en leg de grote garnalen hierin. Laat marineren tot je ze gaat bakken in stap 5.

Tip: Bewaar de rest van het citroensap en serveer deze op tafel, zodat iedereen dit naar smaak nog extra kan toevoegen.

Topping maken
2

Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de walnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Ris de blaadjes van de takjes dragon en hak grof. Snijd de dille fijn. Meng in een kleine kom de walnoten met de helft van de dille, de helft van de dragon en 1 tl citroenrasp per persoon.

Parelcouscous koken
3

Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet de parelcouscous daarna af en spoel kort af onder warm water.

Groenten bakken
4

Snijd ondertussen de courgette in halve cirkels van 1/2 cm dik. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart. Snijd de venkel in kleine blokjes. Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de venkel 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak samen nog 10 - 12 minuten, of totdat ze gaar zijn.

Garnalen bakken
5

Verbrokkel ondertussen de geitenkaas. Snijd de bosui in dunne ringen. Knip de rucolacress los van het plantje. Verhit, vlak voor serveren, de koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen met marinade 3 minuten, of tot ze mooi roze zijn. Meng de parelcouscous, de bosui en de overige dille en dragon met de courgette en de venkel. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de parelcouscous op de borden, verdeel de geitenkaas erover en schep de grote garnalen ernaast. Garneer met de walnotentopping, de rucolacress en het eventuele venkelloof.