Groentestoofpotje met rundermerguez
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groentestoofpotje met rundermerguez

Groentestoofpotje met rundermerguez

Met gebakken aardappeltjes en rozijnen

Merguezworstjes komen uit de Noord-Afrikaanse keuken en zijn zo smaakvol doordat ze gemaakt worden met onder andere harissa, chilli en komijn. De pittige worstjes komen goed tot hun recht bij de zoete smaken van dit gerecht.

Allergenen :
Soja
Mosterd
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

1 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Eieren)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode paprika

100 gram

Peen

1 tl

Gemalen komijnzaad

½ tl

Gemalen kaneel

20 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

3 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

50 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3632 kJ
Energie (kcal)868 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers31.7 g
Vezels11 g
Eiwitten40 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel

Instructies

Aardappelen bakken
1

Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes, het paprikapoeder en zout en peper naar smaak toe. Bak de aardappelblokjes 14 – 16 minuten. Schep regelmatig om.

Merguez bakken
2

Prik ondertussen de rundermerguez twee keer in met een mes. Verhit de overige zonnebloemolie in een hapjespan met deksel en bak de rundermerguez in 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie. Bewaar ook de pan met bakvet.

Snijden en bakken
3

Snijd de courgette, de rode paprika en de peen in blokjes. Voeg de peen toe aan de hapjespan met bakvet en bak 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

Groente stoven
4

Voeg vervolgens de courgette, paprika, komijn, kaneel en bouillon toe. Draai het vuur middellaag en laat 5 minuten stoven met de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan, voeg de rozijnen en de rundermerguez toe, en laat nog 3 minuten inkoken.

Krulpeterselie snijden
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de gebakken aardappelblokjes met de groentestoof en de rundermerguez. Garneer met de krulpeterselie.