HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGroentestoofpotje Met Rundermerguezworstjes En Frisse Salade
topBanner
Groentestoofpotje met rundermerguezworstjes en frisse salade

Groentestoofpotje met rundermerguezworstjes en frisse salade

Lees meer

Een smaakvol stoofpotje met allerlei ingrediënten die typisch zijn voor de mediterrane keuken: merguezworstjes, komijn, tijm, en kaneel. De rozijnen geven het gerecht een zoet en fruitig accent. Omdat je alles in een pan bereid, heb je achteraf weinig afwas. Handig voor een drukke dag!

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :SojaMosterdSelderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(BevatSoja, Mosterd, SelderijKan bevattenGluten, Ei)

400 gram

Vastkokende aardappelen

2 tl

Gedroogde tijm

2 tl

Gemalen komijnzaad

½ tl

Gemalen kaneel

1 stuk(s)

Peen

1 stuk(s)

Rode paprika

40 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

60 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2840.936 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten39 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de merguezworstjes een paar keer in. Verhit een grote wok of hapjespan met deksel en bak de merguezworstjes 5 minuten rondom. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor stap 3.

2

Was ondertussen de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.

3

Zet de pan terug op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen, tijm, komijn en kaneel toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten stoven.

4

Snijd de peen klein, voeg toe aan de wok of hapjesan en breng op smaak met peper en zout. Snijd vervolgens de paprika klein.

5

Voeg in de laatste 10 minuten de paprika toe aan de wok of hapjespan. Haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan, voeg de merguezworstjes en rozijnen toe en laat het vocht inkoken.

6

Meng ondertussen de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing in een saladekom. Voeg de mesclun toe en meng goed.

7

Verdeel de stoof over de borden en serveer met de salade.