HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGroene Shakshuka Met Linzen En Spinazie
topBanner
Groene shakshuka met linzen en spinazie

Groene shakshuka met linzen en spinazie

met knapperig platbrood, feta en verse munt

Lees meer

Wist je dat shakshuka in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner wordt gegeten?

Labels:InspiratieVeggieEenpansgerecht
Allergenen :Melk (inclusief lactose)TarweGluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

4 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Groene paprika

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 pak(ken)

Linzen

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

⅔ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

4 stuk(s)

Ei

2 stuk(s)

Volkoren platbrood

(BevatTarwe, Gluten)

5 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)748 kcal
Energie (kJ)3129 kJ
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels14.01 g
Eiwitten38 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hoge kom
Staafmixer
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Verkruimel de feta. Laat de linzen uitlekken en vang het vocht op: dit heb je nodig bij stap 2.

2

Meng met een staafmixer in een hoge kom de zure room met de helft van de spinazie en het opgevangen vocht van de linzen. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng op smaak met peper en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water toe om de saus te verdunnen. Scheur de overige spinazie klein.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en groene paprika 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de komijn toe. Voeg vervolgens de saus, de overige spinazie en de linzen toe en laat de spinazie al roerend slinken.

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de helft van de feta over het geheel. Dek de pan af en laat de eieren in 6 – 10 minuten stollen op middelhoog vuur. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan naar jouw voorkeur.

5

Leg ondertussen het platbrood op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met wat olijfolie, peper, zout en eventueel overgebleven komijn. Bak het brood 1 - 2 minuten knapperig in de oven. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.

6

Verdeel de shakshuka over de borden en garneer met de overige feta en de munt. Serveer met het platbrood.

Tip: Wist je dat dit gerecht bijna 50% van de ADH ijzer bevat? Daarnaast is het door de linzen, groente, feta en eieren rijk aan meerdere B-vitaminen, vezels, calcium en magnesium.