Groene curry met kipgehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene curry met kipgehaktballetjes

Groene curry met kipgehaktballetjes

Met gele peen, tomaat en honingpinda's

Dit gerecht is geïnspireerd op ayam besengek, een Indonesisch gerecht met kip, kokosmelk en een kruidige saus. Besengek currypasta wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en wordt ook wel boemboe genoemd. Kruiden, specerijen en vaak ook ui en knoflook worden traditioneel fijngemalen met een vijzel. Deze milde currypasta zorgt samen met de gekruide Indonesische kipgehaktballetjes voor een ware smaaksensatie.

Allergenen :
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Limoen

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Thaise kruiden

50 gram

Besengek-currypasta

ml

Kokosmelk

10 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)223 kcal
Energie (kJ)935 kJ
Vetten16.5 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten12.8 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels4.8 g
Eiwitten3.5 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Wok

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 14 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de tomaat in blokjes en rasp de gele peen met een grove rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 g rijst en 50 ml kokosmelk per persoon. Van de overige rijst en kokosmelk kun je een kokos-rijst-havermoutontbijt maken.

Kipgehaktballetjes maken
2
  • Halveer de kipgehaktballetjes.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes 5 – 6 minuten rondom gaar.
Curry maken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de gele peen en de knoflook 4 – 5 minuten.
  • Voeg de currypasta en de tomaat toe en bak nog 1 – 2 minuten.
  • Voeg de kokosmelk toe, verlaag het vuur en laat 4 – 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de rijst in kommen en schep de curry erover.
  • Verdeel de kipballetjes over de kommen en garneer met de pikante honingpinda's, de limoen en de koriander.