Griekse yoghurt met snelle pan-granola en verse kiwi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Griekse yoghurt met snelle pan-granola en verse kiwi

met pompoenpitten, honing, rozijnen en amandelen

In de recept gebruik je geen oven om granola te maken, maar een koekenpan! Je maak de granola met een paar ingrediënten zodat je snel kan genieten van een zelfgemaakt ontbijtje.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Havermout

2 el

Honing

10 gram

Pompoenpitten

2 stuk(s)

Groene kiwi

20 gram

Amandelen

15 gram

Rozijnen

Zelf toevoegen

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2377 kJ
Energie (kcal)568 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten48.6 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels4.1 g
Eiwitten18.7 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1

Weeg de havermout af (zie Tip). Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de havermout, pompoenpitten en een snuf zout toe. Rooster het geheel 4 - 5 minuten. Let op: schep regelmatig om zodat de havervlokken niet aanbranden.

Tip: Je gebruikt niet alle havermout voor dit recept. Verwerk de overige havermout bijvoorbeeld in een smoothie of beslag voor pannenkoeken.

2

Hak ondertussen de amandelen grof. Schil de kiwi en snijd het vruchtvlees in plakken.

3

Voeg de gehakte amandelen toe aan de koekenpan en rooster 1 - 2 minuten mee met de havermout en pompoenpitten. Voeg de honing toe. Zet het vuur uit zodra het geheel begint te pruttelen. Voeg de rozijnen toe en schep goed om zodat de honing goed wordt verdeeld. Spreid de de granola uit over een bakplaat met bakpapier en laat het geheel afkoelen.

4

Verdeel de Griekse yoghurt over diepe kommen. Verdeel de zelfgemaakte granola erover. Garneer met de plakken kiwi.