In de recept gebruik je geen oven om granola te maken, maar een koekenpan! Je maak de granola met een paar ingrediënten zodat je snel kan genieten van een zelfgemaakt ontbijtje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Biologische yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 gram
Havermout
2 el
Honing
10 gram
Pompoenpitten
2 stuk(s)
Groene kiwi
20 gram
Amandelen
15 gram
Rozijnen
1 tl
Zout
Weeg de havermout af (zie Tip). Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de havermout, pompoenpitten en een snuf zout toe. Rooster het geheel 4 - 5 minuten. Let op: schep regelmatig om zodat de havervlokken niet aanbranden.
Tip: Je gebruikt niet alle havermout voor dit recept. Verwerk de overige havermout bijvoorbeeld in een smoothie of beslag voor pannenkoeken.
Hak ondertussen de amandelen grof. Schil de kiwi en snijd het vruchtvlees in plakken.
Voeg de gehakte amandelen toe aan de koekenpan en rooster 1 - 2 minuten mee met de havermout en pompoenpitten. Voeg de honing toe. Zet het vuur uit zodra het geheel begint te pruttelen. Voeg de rozijnen toe en schep goed om zodat de honing goed wordt verdeeld. Spreid de de granola uit over een bakplaat met bakpapier en laat het geheel afkoelen.
Verdeel de Griekse yoghurt over diepe kommen. Verdeel de zelfgemaakte granola erover. Garneer met de plakken kiwi.